WAT NEMEN WE MEE? (onze reviews)

CUBE KATHMANDU

Onze CUBE Katmandu EXC en SL fietsen zijn in België eindelijk getest op de functie waarvoor we ze gekocht hebben: trekking.
En ze hebben het FANTASTISCH gedaan. Met behoorlijk wat gewicht op de bagagedrager blijft de fiets mooi stabiel en fietst hij nog steeds gemakkelijk. Op een fiets is tevens een stuurtas gemonteerd,op de andere fietsen twee types frametas. 

De 3x10 versnellingen zijn in de Ardennen geen overbodige luxe en van het kleinste tot het grootste verzet, alles wordt gebruikt.
Ook wel zo fijn zijn spd pedalen en bijbehorende schoenen. En met een zelf gemonteerde USB oplaadpunt op het balhoofd, aangesloten op de naafdynamo blijft het mobieltje ook tijdens het navigeren oppeil. Dan moet je alleen wel een beetje tempo kunnen blijven rijden en dat valt in de Ardennen en het extra gewicht op de fiets niet altijd mee.

Het enige dat we aan de fiets missen is een extra aansluiting voor een derde bidon. 

ROBENS VOYAGER 4 TENT

De Robens Voyager 4 tent
is een 4-persoons tunneltent tent met een redelijke voortent. Hij weegt slechts 4,9kg en de binnentent is maar liefst 2,25 meter lang. Ideaal dus voor 3 lange kerels (1,86-1,92-1,95m) als ons.
Tijdens onze trip naar de Belgische Ardennen eind juli hebben we hem uitgebreid kunnen testen en het oordeel is GOED.

De tent is ruim, zodat we er met ons drieën goed in kunnen slapen zonder tegen elkaar te liggen.
En ook de voortent is ruim genoeg om 3 sets fietstassen, toptassen en onze schoenen, de kookset, enz. in kwijt te kunnen met nog  plek zat om in en uit te gaan.
En ondanks de grootte is hij met 4,9kg best lichtgewicht te noemen.
De tent is snel en netjes strak op te zetten en heeft twee ingangen, een aan de voorzijde met muggengaas en een aan de zijkant zonder muggengaas. 

Als nadelen zijn te noemen dat de uitgang aan voorkant precies achter de voorste scheerlijn zit en dat de rits van de ingang naar de binnentent is niet heel gemakkelijk van twee zijdente gebruiken. Ook heeft de tent met maar twee kleine zijvakjes niet veel handige bergruimte. En bij het opzetten braken meteen een paar haringen, die gaan we dus vervangen voor een betere versie.

MSR GUARDIAN WATER PURIFIER

De MSR GUARDIAN PURIFIER is een mobiele waterzuiveraar die we in België hebben ervaren ls FANTASTISCH.

Hij is best klein (grootte van een bidon) en is erg gemakkelijk te gebruiken. Gewoon een bidon opschroeven, de slang in een stroompje of een meertje water leggen en pompen maar. Met een paar slagen heb je een 750ml bidon vol en in een paar minuten hadden we een 10 liter opvouwbare jerrycan vol.
Volgens de specificaties gaat het filterelement wel 10.000 liter mee en filtert het tot 0,02 micron, ofwel 2/1000 millimeter deeltjes en zelfs virussen uit het water

We hebben zo uit verschillende beekjes en stroompjes gedronken en gekookt en in 3 dagen tijd is geen van ons drieën ziek geworden. We hadden nog niet eens een rommelende buik. Kortom een FANTASTISCH resultaat.
  
Als er al een nadeel te noemen is, dan is het dat je wel even goed moet opletten welke bidon je hebt, omdat hij er anders niet op te schroeven is. In dat geval zit je gewoon een beetje te pielen met de purifier boven een losse bidon, fles of jerrycan (kan ook)

MSR BRANDER

De MSR Whisperlite Universal brander kan alle vloeibare brandstoffen aan die je maar wil. Wij hebben hem gevuld met benzine uit de grasmaaier en op onze eerste trip naar de Ardennen uitgebreid getest. ‘S-ochtends voor het ontbijt en de koffie, bij de eerste stop voor een kop koffie, tussen de middag voor soep of noodles en ‘s-avonds natuurlijk voor het avondeten.
Geweldig wat een vermogen heeft dat ding. 1,5 liter koud water kookt binnen een paar minuten en na 3 dagen is de fles nog ongeveer een kwart vol.

Het is even wennen aan het feit dat er eerst een ruime vlam is, maar als die na even weer dooft gan de gaskraan open en krijg je een prachtige blauwe vlam.
Het windschermpje is wel noodzakelijk en voor de lange reis in Kyrgystan hebben we in eerste instantie gekozen voor twee flessen, maar met de ervaring in de Ardennen kiezen we er toch voor om nog een extra brandstoffles mee te nemen.

Tip: lees eerst de gebruikshandleiding, dan weet je dat je het brandstofpomp-zuigertje een keer moet invetten met de bijgeleverde tube. Dan hoef je niet net als ons een hele tijd zitten te prutsen om het losgeschoten zuigertje terug te pielen en opnieuw vast te zetten.

MSR PANNENSET

De MSR flex 3 pannenset is voor ons als 3 persoons set precies op maat.
De drie borden, drie geïsoleerde bekers met deksel, twee kookketels, een pan en een deksel zijn ERG GOED door ons gewaardeerd.
Alles is voldoende groot, robuust en past netjes ingepakt in elkaar zodat het hele pakket weinig ruimte inneemt.