· 

Dag 3: We gaan de bergen in

Wauw wat een dag. 

We hebben super geslapen in ons tentje op de bergwei en worden pas om 7u wakker. Kakken, wassen, ontbijtje, opruimen, en om 9u duwen we onze enorm zware fietsen het dalletje uit naar de weg. Daar vervolgen we onze route door de bergen. We fietsen door hoge bergweides met enorm veel bloemen, zelfs hele vlakken met edelweiss. En het gaat gestaag omhoog. Na een eerste pas dalen we weer een paar honderd meter, dat voelt zonde want we moeten nog omhoog neer 2829m. 


We ploeteren door en blijven stijgen. Op enig moment fietsen we achter een enorme kudde schapen, geiten en koeien die voortgedreven worden door drie herders te paard. Een geweldig gezicht. 

We dalen weer een heel stuk, een mooie technische afdaling. Best een uitdaging met 30kg bagage op toerfietsen. En dan begint de grote klim. We stoppen elke 100m stijgen en onderweg zien we een grote groep gieren, wat een enorme beesten, die tegen een berghelling zitten. 


Vlak voor de eindbestemming begint het een beetje te regenen en we bouwen onze tent langs de weg op terwijl het steeds harder regent. Nat en koud kruipen we de tent in en de slaapzakken in. Na een uurtje slapen is de regen opgehouden en beging Eric met koken, lekker weer rijst met uien, knoflook, paprika en nasi kruiden. Ook de tarp hebben we opgezet  blijkt erg prettig want het begint weer te regenen. Bas haalt nog even water uit de rivier en schrijft voor onze blog  tegen 10u gaan we weer de tent in. 

Welterusten