· 

Dag 2: Pfoeh 1150m omhoog

What a day!

Dat zijn wij weer; in plaats van een beetje in te fietsen op de eerste echte dag gaan wij meteen vloer aan met 80km en 1150 hoogtemeters met volle bepakking. 
Wel een prachtige rit na een platte band in de eerste paar kilometers. 
We volgen het Issyk Kol meer tot we na 65km afbuigen de bergen in. Dat is een aanrader van de fiets specialist van Vitaly. Inderdaad prachtig maar ik verwacht dat hij dat op een lichte mountainbike, zonder bepakking heeft gedaan. 

Langs Issyk Kol is wat minder omdat ze aan de weg san het werken zijn, dus rijden we over slechte gravel en razen de vrachtauto’s langs ons heen. Wel toeteren ze allemaal heel vriendelijk. 

Super vriendelijk is ook de man die ons ziet staan bij een winkeltje en ons pardoes uitnodigt om bij hem thuis te komen eten. Hij is ook valkenier en hoop ons daarmee ook te “lokken”. Gelukkig spreekt zijn vrouw Engels en speelt tolk via de telefoon. Dus kunnen we heel beleefd nee zeggen, maar any we hebben nog een heel stuk te fietsen en kunnen hier geen dag voor laten schieten. Best jammer, maar ja. 

Eenmaal van de grote weg af gaat het stevig de bergen in over een gravel weg als een wasbord. 
Even kijken we in de problemen te komen, want het riviertje waar we bij zouden overnachten is kurkdroog; we hebben dan te weinig water om genoeg te kunnen drinken en om het eten te bereiden dat we bij een klein winkeltje hebben gekocht. 
Uiteindelijk vinden we iets verderop dan gepland 
een prachtig plekje bij een beekje. Dus kunnen we toch onze rijst met knoflook, uien, paprika en nasi kruiden maken. Best lekker als je doodmoe bent. 
Vanavond weer op tijd naar bed en morgen hopelijk weer uitgerust op pad. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0