· 

Dag 1: Op naar Issyk Kul

Zo, na een behoorlijk lange reis met auto en aanhanger van Venlo naar Düsseldorf, daar een paar uur in de rij voor inchecken- controle - gate - vliegtuig, maar uiteindelijk komen we viadefantastische luchthaven in Istanbul in de vroege ochtend aan in Bishkek, de hoofdstad van Kyrgyzstan. 

Op de luchthaven worden we hartelijk ontvangen door Vitaly Gerber die ons naar zijn hypermoderne sportzaal in Bishkek brengt. En natuurlijk laat hij ons trots de hele winkel en werkplaats zien.  
Daar staat zijn team ons op te wachten om mee de fietsen in elkaar te zetten en een marketing dame filmt en fotografeert alles. We voelen ons echte VIPs. 

Als we alles hebben hoe we het willen neemt Vitaly ons mee voor een heerlijke lunch. We kunnen hem met geen mogelijkheid bewegen onze gast te zijn en hij betaald alles. Hoe bijzonder is dat voor een man die je een paar keer aan de telefoon hebt gehad en eigenlijk pas een uurtje kent. Wat een gastvrijheid. 
Hij helpt ons nog mee
De weg in een supermarkt te vinden en geeft tips over wat sleek en wat niet te eten. 
Ondertussen is een medewerker met €900,- van ons naar een wisselkantoor en komt even later een hele pak SOM naar ons stoel (100 Som is ca €1,17).
Hij heeft ook meteen 3 simkaart nes gekocht met onbeperkte data voor 2 weken voor maar ongeveer €6,- per kaartje. Zodat we gewoon kunnen blijven navigeren en niet zuinig hoeven te doen met de nog, whatsapp en zo. Vandaar deze uitgebreide dag beschrijving. 
Een fiets special is komt nog even langs en 
De fietsen worden op een busje geladen en we vertrekken met een chauffeur naar Balykchy, waar onze fietstocht begint. 
Onze eerste slaapplek is in een dun bos bij het meer waar het even zoeken was naar een geschikte plaats zonder muggen of mieren. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0