· 

CUBE sponsoring

We hebben weer eens een mooie “vergadering”. We eten burgers met frikadellen vooraf en een fruitig toetje na.
Ondertussen bespreken we wat we nog moeten kopen en als klap op de vuurpijl haalt Mario een doos met CUBE-outfits te voorschijn.

Want, ja we hebben een sponsor! Nadat we ons enthousiasme over het merk en onze reisplannen in een “alles kan”-bui aan CUBE hadden kenbaar gemaakt kregen we een super positieve reactie dat ze ons wel wilden ondersteunen met spullen. Ook staan ze ons bij met kennis en ervaring van hun technische team; heel handig!
Dus pakken we gisteravond een doos uit met een volledig kledingpakket voor ons drieën: een jersey, een baggy bike short, een binnenbroek (met zeem) en een paar sokken. Alles van top kwaliteit en nog mooi ook. CUBE, en met name ook Carol en Ted heel erg bedankt voor jullie spontane en enthousiaste reactie en bijdrage.

Nadat we alles hebben gepast en happy voor de foto poseren gaan we aan tafel. We besluiten dat Bas het water-filtersysteem gaat kopen, want schoon en veilig drinkbaar water in een dergelijk onherbergzaam gebied is een primaire voorwaarde. We willen immers niet ziek worden. Eric zorgt voor de “keukeninrichting” zoals potten en pannen die voor onze reis geschikt zijn en passen bij de eerder gekochte brander. Mario gaat op zoek naar eengoed grondzeil voor de tent. En ieder voor zich zoekt nog naar de spullen die verder nog nodig zijn zoals fietstassen, slaapzakken, nieuwe schoenen, nog wat andere kleding, enzovoort. Gelukkig kunnen we voor veel spullen ook bij ons favoriete fietsmerk terecht.

Na het eten schuiven we de tafel aan de kant en wordt de tent (nog) eens opgezet, want die had Bas nog niet gezien. Mooie tent!

Als we daarmee klaar zijn bespreken we nog hoe we verwachten dat onze reis in Kirgistan zal verlopen. We hebben inmiddels via CUBE Nederland een contact van ons merk in Bishkek (de hoofdstad van Kirgistan) gekregen en die heeft al enthousiast terug gereageerd. Die kan ons zeker helpen met praktische tips en helpen met het transport van Bishkek naar Balykchy waar we onze tour willen starten.

Ja, we hebben inmiddels ook een route uitgezet. Vorige week zondag ochtend onder het genot van koffie, een borrel en gebakken eitjes met spek bij Ma Driessen hebben we een prachtige route bepaald. Een ronde van maar liefst een stevige 1.050km met daarin zo’n 12.500 hoogtemeters door de onherbergzame en prachtige natuur van dit dun bevolkte land.
Zie verder op de website onder route