· 

Het begin

Daar gaan we weer....

vanavond hebben we weer onze “vergadering” over de bestemming van dit jaar. Het zal wel een ander jaar worden, want Corona rijdt ons aardig in de wielen.

Mario heeft net voor de Kerst al eens een bommetje gedropt door in onze appgroep het volgende bericht te plaatsen:


Beste Eric en Bas,

 

“ If you can dream it,

you can do it “

 

Ik wil/ga in 2022 Pamir Highway rijden ( niet 2021 ).
Ik “dream” er al lang van. Fietsen op de maan...... Eens moet het gebeuren.

 

Dat wil ik t allerliefste doen met degenen waar ik altijd al mee fiets: jullie 2 van MTB de Nek.

Prachtig avontuur, mooi doel voor over anderhalf jaar, elke dag aan denken, trainen, materiaal klaar maken; in t verlengde van ons wekelijkse mountainbiken; jullie kennen het wel.

Het is natuurlijk niet niks en kost geld en tijd. Via een organisatie of zelfstandig, de originele route of een andere, etc. etc.

Hoewel we t er met zijn drieën al vaker over gehad hebben, overval ik jullie waarschijnlijk hiermee (sorry) en past t wellicht niet in jullie eigen ideeën, familie, agenda of portemonnee.

Feel free om je eigen keuze hierin te maken; no hard feelings! Jullie keuze is altijd goed. Ik wilde t jullie niet onthouden.

 

Wellicht moeten we een vergadering houden met 6 flessen Amarone bij Bas, alleen, dan weet ik de uitkomst al........ hahahaha 

 

Fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2021 en dankjewel voor weer een jaar met elkaar optrekken met (berg-)wandelen, brug - brug lopen, mountainbiken en wijn drinken.

 

“ If you can dream it, you can do it “

 

Mario

 

Eric en Bas denken daar thuis eens even goed over en uiteindelijk wordt dit onder een rondje wandelen op zondag nog eens goed besproken en blijkt de hoogte van tegen de 5000 meter van de Pamir een struikelblok. Met name Eric heeft daar niet de beste ervaring mee op onze Aconcagua reis in 2019.  We zijn het erover eens dat dit nu niet perse ook zo hoeft te gaan, maar dat risico willen we alle drie niet lopen.

Dus zoeken we naar een vergelijkbaar alternatief in een ruige omgeving in een dun bevolkt gebied. Vanalles wordt overwogen zoals Tibet, het Atlas gebergte, de Noordkaap en uiteindelijk zoeken we het toch in de buurt van de Pamir en valt de keuze op Kyrgystan.

 

Dus vergaderen we vanavond over wat, hoe, wanneer en wat we allemaal moeten aanschaffen en voorbereiden.

6 flessen wijn verder hebben we alles “helder” in beeld. We gaan volledig op eigen kracht, dus zonder een reisorganisatie, in juni 2022 en willen zo’n 1000km en 10.000hm (hoogtemeters) fietsen met eigen tent, zelf koken en zoveel mogelijk over onverharde wegen.

We weten ook dat we vanaf nu elke dag hieraan denken en mee bezig zijn.

 

let the games begin .....