· 

Wat hebben we en wat nog niet?

Na zoveel jaren MTB op zondag in Nederland en elk jaar een keer in de Alpen of een avontuur zoals de beklimming van de Aconcagua hebben we inmiddels een behoorlijke voorraad kleding en (fiets-)attributen verzameld en ook onze paklijsten zijn op orde. Toch moeten we ons iets anders op deze reis voorbereiden, want nu kunnen we immers niet bij een berghut of B&B aanschuiven voor een welverdiend pilsje, een speckplatte, avondeten en een cosy bed. Nu moeten we zelf voor de bik zorgen en een eigen slaapplek meenemen.

Dus hebben we spullen nodig als een tent, brander, potten en pannen, waterzuiveringsapparatuur en wat niet meer.

Binnen 2 weken hebben we een fraaie tent (4-persoons en slechts 4,9kg) gekocht en zijn we de trotse bezitters van een kooktoestel dat op alles functioneert dat vloeibaar is en waar de fik in kan. Dus of we nu diesel uit een tractor moet zuigen, een fles strohrum of gewoon benzine op de kop kunnen tikken, we kunnen in elk geval ons eten koken.

 

We gaan met de fiets en onze MTB's zijn top in orde, dus die hebben we in elk geval niet nodig.....

Of toch wel? Na even wat routes te bekijken en wat rond te vragen blijken mountainbikes niet het meest geschikt voor wat wij willen. Nog belangrijker is dat we de trotse eigenaren zijn van full carbon fietsen. En laat die nu net worden afgeraden om per vliegtuig te vervoeren, omdat er een te grote kans bestaat dat tijdens dit transport haarscheutjes in het frame ontstaan en dan ligt de reis in duigen.

Eric heeft geluk, die heeft zich het vorig jaar al een Cube Kathmandu gekocht en laat die voor dit werk nu zeer geschikt zijn.

Mario en Bas  zoeken naar de beste fiets die we voor dit doel en binnen een acceptabele prijs kunnen krijgen. Uiteindelijk kiezen we ervoor ook beiden een CUBE Kathmandu te kopen. Mario een SL en Bas, net als Eric een EXC. Wel zo gemakkelijk voor het meenemen van reserve onderdelen en reparatiespullen. Met dank aan CUBE voor de hulp bij de keuze van het type fiets. De Experts bekijken zelfs YouTube filmpjes en routes in Kyrgyzstan om te bepalen wat het terrein is en welke CUBE daar het beste geschikt voor is: de Kathmandu dus.